024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
3317

Aldenhof

Dukenburg in Aldenhof, Nieuwtje uut Nimwegen

024 Nijmegen

Aldenhof is de oudste wijk van het stadsdeel Dukenburg. De eerste paal voor het nieuwe stadsdeel Dukenburg is geslagen in Aldenhof op 22 april 1966 en de eerste huizen werden opgeleverd in februari 1967. De wijk ligt ten westen van de Van Apelterenweg tussen Meijhorst (noordkant), Malvert (oostkant) Weezenhof (zuidkant) en Stadspark Staddijk (westkant).

Opbouw
De wijk Aldenhof heeft een vierkant grondpatroon met een 'rondlopende' hoofdstraat waarop andere straten uitkomen. De wijk is een soort eiland omgeven door watergangen. Centraal in de wijk ligt een plantsoen met een vijver en een echt eilandje.

In Aldenhof staan ongeveer 1150 wooneenheden, voor een groot deel in de huursector. Van de ongeveer 2700 inwoners behoren circa 1750 tot de autochtone bevolking, 350 tot de westers-allochtone en 600 tot de niet-westers-allochtone bevolking. Bij de aanleg van de wijk werd gekozen voor een centrale wijkverwarming. Aan de ingang van de wijk kwam het ketelhuis te staan. Deze wijkverwarming gaf veel problemen, waardoor na enige jaren de wijkverwarming opgeheven werd. Het ketelhuis werd een kantoor. Na de eeuwwisseling is dit gebouw vernieuwd en vergroot, maar de schoorsteen is als gedenkteken behouden en markeert nog altijd de ingang van Aldenhof.

Voorzieningen
Aldenhof bezit een lagere school (Open wijkschool) annex kleuterspeelzaal. Verder bevindt zich in Aldenhof zich een d├ępendance van cultureel centrum Lindenberg (Nijmegen), gevestigd in een voormalige lagere school. Het jongerencentrum Staddijk ligt tegen achterkant van de wijk aan. Sportfaciliteiten en een speeltuin vindt men in het aangrenzende stadspark Staddijk. Het sportfondsenbad en wijkcentrum Dukenburg annnex dependance stadswinkel liggen op loopafstand in de wijk Meijhorst. Winkels vindt men op loopafstand in de buurtwinkelcentra van de aangrenzende wijken Meijhorst, Malvert en Weezenhof.

Bron/Credits

Wiki

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us