024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
1304

Stadswandeling met wijkcentrum t oude weeshuis

in Benedenstad, Stadscentrum

024 Nijmegen
Wijkcentrum t oude weeshuis organiseerde dinsdag 9 januari om 19.00uur een Puzzeltocht door de binnenstad van Nijmegen. Ondanks dat de wandeling was bedoeld voor centrum- & benedenstad bewoners waren bewoners uit andere stadsdelen ook welkom. Dus wij waren erbij!

Gezien wij niet uit de stad komen waren wij heel erg benieuwd naar de geheime plekjes van het centrum en de Benedenstad.

Om 19.00 uur waren we bij t oude weeshuis. Het was een warm onthaal. De opkomst was zeker 2x zo veel als vorig jaar en daarom had men nog wat aanpassingen moeten maken.

We kregen de puzzeltocht beschrijving in handen en gingen van start. Bij de 1ste opdracht direct bij de voordeur ging het voor ons al mis. We moesten gaan lopen in Noordelijke richting! Whahaha ja wij Dukenburgers kennen alleen het noorden in Dukenburg.
Gelukkig hadden we een kompas op de telefoon en konden we gaan starten. Ik ga niet vertellen welke route we helemaal gemaakt hebben, je moet gewoon meedoen de volgende keer.

Het was een lekkere wandeling van ongeveer 5km. We hebben dingen gezien die we wel eens gezien hadden of waarvan we in ons diepe geheugen ergens wel wisten dat het er was. We hebben dingen gezien die we nog nooit gezien hadden en waarvan we ook niet eens wisten dat het er was. We hebben opdrachten vervult, vragen beantwoord en verhalen gehoord "gewoon van voorbijgangers".  Een man die uit het raam hing en ons wat tekst en uitleg gaf omdat hij ons zag zoeken. Een man die gehaast op de fiets aankwam en vertelde dat hij net uit het ziekenhuis bij zijn vader vandaan kwam. Heerlijk die spontaniteit.

Onderweg werden we opgevangen door de mensen van t oude weeshuis, met een lekker koekje en warme chocolademelk.

Bij terugkomst in het Weeshuis stond er erwtensoep, tomatensoep en brood klaar en konden we nog gezellig na  praten. Ondertussen werd de uitslag van de winnende groep bekend gemaakt. Wij werden 2de van onze route, toch niet slecht voor de Dukenburgers.

Dankje wel "mensen van t oude weeshuis" voor de leuke, leervolle, mooie wandeling, voor de heerlijke erwtensoep, de gastvrijheid en de gezelligheid.
Volgende keer zijn wij er weer bij.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us