024nijmegen

296
0.0/5 rating (0 votes)

Wijkagent Ruben Vermeulen

Biezen/Waterkwartier, Haven Noord in Biezen, Mijn Buurt, Haven Noord, Waterkwartier

024 Nijmegen
Wijkagent Ruben Vermeulen

Algemeen nummer 0900-8844
Werkgebied Biezen/Waterkwartier, Haven NoordWat doet een wijkagent voor de buurt?
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Wat doet de wijkagent met uw melding?
Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.

Bron/Credits

Politie

Comments (1)

 • Esther van Basten Batenburg

  21 juli 2021 at 20:04 |
  Beste Ruben.
  Dit is een bericht vanuit een paar bewoners van de Uiverplaats, Voorstadlaan en Aalscholverplaats en de hofjes er omheen.
  Wij merken dat er veel troep wordt gedumpt, dit blijft ook lang liggen. In ons gangetje tussen de huizen in wordt gedeald, afgewerkt. Een aantal van ons prikken ook afval in de buurt en we komen best veel (gebruikte) condooms tegen, maar ook verwarmingen, bankstellen oude fietsen. Laatst was er in een van de eerste portieken op de Voorstadslaan een brandje gemaakt. Er is ook vaker overlast bijvoorbeeld op de parkeerplaats waar de onderhandelingen plaatsvinden over wat het moet kosten bij dat gaat luid en op een tijdsstip dat je wilt slapen.
  Zouden de dagloners misschien wat vaker een rondje kunnen maken in de straten richting het centrum.
  Het ging een tijd wat beter, maar nu. Vandaar een mail naar jou toe als wijkagent in de hoop dat het een en ander gecoördineerd of er iets op uitgezet kan worden.
  Met vriendelijke groet Esther van Basten Batenburg

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us