024nijmegen

1138
0.0/5 rating (0 votes)

Wijkagent Hans van Alphen

Bottendaal in Bottendaal, Mijn Buurt

024 Nijmegen
Wijkagent Hans van Alphen

Algemeen nummer 0900-8844
Werkgebied BottendaalWat doet een wijkagent voor de buurt?
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Wat doet de wijkagent met uw melding?
Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.

Bron/Credits

Politie

Comments (1)

  • Marlies Vaars

    27 september 2021 at 19:38 |
    Basisschool De Driemaster, Cortenaerpad 32, Bottendaal. Ik woon er direct naast op nr. 2.
    De conciërge van de school moet iedere ochtend rotzooi wegruimen van mensen die huisvredebreuk pleegden op het schoolplein (Er hangt een bord Verboden Toegang, art. 161, wvS.). Die rotzooi is niet iets wat basisschoolkinderen moeten tegenkomen op hun leeftijd.
    Ook vanavond weer meerdere ongenode gasten op het schoolplein. Kunt u een keer boetes komen uitdelen, want met ze praten heeft geen enkel effect.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us