024nijmegen

2398
0.0/5 rating (0 votes)

Wijkagent Marcel Rutten

Hatertse Hei, Brakkenstein, Grootstal en Heyendaal in Brakkenstein, Mijn Buurt, Grootstal, Hatertse Hei, Heyendaal

024 Nijmegen
Wijkagent Marcel Rutten

Algemeen nummer 0900-8844
Werkgebied Hatertse Hei, Brakkenstein, Grootstal en HeyendaalWat doet een wijkagent voor de buurt?
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Wat doet de wijkagent met uw melding?
Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.

Bron/Credits

Politie

Comments (1)

 • Annemarie Schriever

  14 april 2021 at 14:38 |
  Beste Marcel,

  Ik wil je als wijkbewoner graag attent maken op overlast van jongeren die vaak in de avond/nacht zich vertoeven op het bankje bij de hondenuitlaatplaats van de Keplerstraat. Er wordt hier gedronken en wiet gerookt. Helaas is niet te zeggen wanneer ze er zitten,het wisselt. Ze laten een zooi achter en mensen die de hond uitlaten vinden het naar om er te lopen zijn de geluiden uit de buurt.
  Ook is er een speeltuin voor kinderen bij en het is nu niet echt handig dat deze zooi(wietzakjes en derg) er ligt. Een buurtbewoner ruimt regelmatig de rotzooi op in dat gebiedje.Vorig jaar zomer was het echt schrikbarend.Het kan heel intimiderend overkomen. v.d week in de avond rond half 12 een gesprek gehoord tussen twee jongens aldaar. de een wilde van de ander weten wat hij had gedaan en wel nu.Eeen timide stem gaf antwoord maar kon niet horen wat.Er gebeurd daar in ieder geval van alles.

  Mvg, A.Schriever

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us