024nijmegen

7.0/5 rating (2 votes)
1294

OBN

OUDEREN BELANGEN NIJMEGEN

Verkiezingsprogramma 2018 / 2022

Waar staan wij voor?
We richten ons niet alleen op de senioren,maar verbinden meerdere generaties. Ieders waarde en kwaliteit dienen tot op hoge leeftijd te worden gerespecteerd en worden benut. De overheid trekt zich steeds meer terug en de druk op de samenleving wordt steeds groter. Gemeentes zijn nu zelf verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning, jeugdzorg, werk en inkomen.

Voor gemeenten dus een groeiende verantwoording. Een participatie samenleving verlangt een vangnet aan collectieve voorzieningen. Burgers moeten worden aangespoord voor meer zorg en welzijn te geven aan anderen. Die burgers, dat bent u! Door Ouderen Belangen Nijmegen uw stem te geven, kiest u voor u zelf, uw eigen toekomst, jong of oud.

We moeten meer openstaan voor eigen initiatief buiten formele organisaties: kleinschaligheid en het elkaar helpen in vele vormen ondersteunen. De drie generatiefamilie is de norm,waarbij diverse generaties voor elkaar zorgen en niet een ieder voor zich. We hebben elkaar nodig!

Er zijn veel punten, die aandacht verdienen:.
1. Sociale zekerheid, zorgverzekeringen en zelfredzaamheid zijn belangrijke punten voor de komende jaren. 
 2. Niet alleen de ouderen, maar iedereen krijgt te maken met kwesties over inkomen, pensioen, duurzame inzetbaarheid, gezondheid, mantelzorg en wonen.
 3. Langer thuiswonend, als zeer belangrijk ervaren in komende tijden en met blijverslening hierin hulp bieden. 
 4.Stimuleren dat ouderen samen kunnen gaan wonen.
5. Velen hebben de komende jaren te maken met mantelzorger te zijn of te worden, met pensioen gaan, met willen /moeten verhuizen. met je zorg regelen. Netwerk hebben, opbouwen is belangrijk.
 6. Er moet een stimuleringspakket komen voor ouderen voor werk en om werk te behouden.  De gemeente moet bv. het voorbeeld geven door meer ouderen in dienst te nemen en ook tandem banen activeren. Oudere werknemers leiden nieuwe werknemers op.
 7. Gemeentelijke coaches aanstellen, die ouderen helpen met internet, administratie en moeilijk lezenden begeleiden.
 8. Lange periode langs de kant staan, verlaagt de kans op werk en zorgt voor een slechtere gezondheid.

We willen invloed:
40 % ouderen in Nijmegen moeten evenredig vertegenwoordigd zijn. Helaas zijn  de stemmen van de meeste ouderen verdeeld over te veel partijen. Bundel de kracht in een beweging.

    ·       We hebben een lijn samen.
Doel stellen voor de komende zittingsperiode en die goed vasthouden en delen met de achterban. Niet alles vastleggen van te voren.

    ·       Wat vinden we belangrijk.
Uitstraling en beeldvorming moeten transparant zijn en we willen het geloof uitstralen, dat we de belangen van de ouderen beschermen en promoten.

    ·       Wat moet er anders.
Meer dan afgelopen tijden achterban informeren en betrekken. Daar zit enorm veel ervaring en kennis. Mobiliseren van deze mogelijkheden.

    ·       Welke beloften kunnen we doen.
Met voldoende zetels in de raad kunnen we veel plannen uitvoeren. Met weinig zetels kunnen we alleen maar aanschuiven bij andere partijen of oppositie voeren.

    ·  Waar zetten we ons voor in.
Voor u als inwoner in Nijmegen, nu en later.


Bekijk de standpunten van Voor OUDEREN BELANGEN NIJMEGEN over de belangrijkste verkiezingsthema’s in Nijmegen. (VIDEOS)

https://nijmegen.stemkijker.nl/partij/ouderenbelangen-nijmegen


Lijst 9
1 Venderbosch, L.A. Nijmegen
2 Rutten, P.J.A. Nijmegen
3 Crum, W.A. Nijmegen

Adres

  • Stad: Nijmegen

Contact

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

Kvk Tekefoongids Goudengids Google
024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us