024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
2618

Goffert

Nijmegen Midden in Nieuwtje uut Nimwegen, Goffert

024 Nijmegen

De Goffert (Muntenbuurt) is een wijk in de stad Nijmegen, in de Nederlandse provincie Gelderland. De wijk beslaat 340 ha. en ligt in het stadsdeel Nijmegen-Midden. Het aantal inwoners is 2.533 (2012).

De wijk is slechts voor een beperkt deel een woonwijk, omdat het grootste deel ervan wordt ingenomen door het Goffertpark, het naar de wijk genoemde voetbalstadion De Goffert, het Goffertbad (zwembad) en het bedrijventerrein Winkelsteeg. De woonruimte in de rest van de wijk is te verdelen over drie gebieden:

De Kolpingbuurt: ongeveer 300 kleine huurwoningen, ingeklemd tussen de Muntweg en de spoorlijn.

Twee flats aan de Heideparkseweg, vooral bewoond door alleenstaanden.

De Emancipatiebuurt (Park Jonkerbosch), begin jaren ’90 is gereedgekomen, bestaande uit laagbouw koopwoningen en huurappartementen.

Met name in de Kolpingbuurt bevinden zich naar verhouding erg veel huishoudens met lage inkomens en opleiding.

De Muntenbuurt ligt tegenover de Landbouwbuurt, aan de overzijde van de Muntweg. Het is halverwege de jaren 80 gebouwd op een voormalig bedrijfsterrein.

De Muntenbuurt is een kleine buurt in Nijmegen en onderdeel van de wijk Nije Veld. Het buurtje is gelegen tussen de Muntweg, de Ploegstraat en de Slotemaker de Bruïneweg. De Muntweg is een drukke en belangrijke doorgaande weg.

De Muntenbuurt ligt tegenover de Landbouwbuurt, aan de overzijde van de Muntweg. Het is halverwege de jaren 80 gebouwd op voormalige bedrijfsterreinen aan de Muntweg, waar bedrijven waren gevestigd zoals de Swift schoenenfabriek en de ASW Apparatenfabriek. Beiden bestaan niet meer.

Het Goffertbad (openluchtzwembad) ligt tegen de Muntenbuurt aan

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us