024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
4629

Marco van der Bol Behendige Nijmegenaar

Behendige Nijmegenaar in Minsen en Beesjes, Hengstdal

024 Nijmegen

BN'er
Be Nijmegenaar

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, opgegroeid in Nijmegen Oost. Autodidact op het gebied van airbrush, graffiti, tattoo en sneeuwramen niet te vergeten

Al op jonge leeftijd was ik in de weer met spuitbussen om de leefomgeving te verfraaien. Muurkunst noem ik dat, iets toevoegen om de omgeving te verfraaien, niet om te bekladden of te vernielen. Er is een groot verschil tussen grafitti en vandalisme, zomaar de boel onderspuiten en je tag achterlaten daar heb ik me na mijn viltstif periode nooit mee bezig gehouden.

De verfijning met airbrush volgde al snel. Ik ben veelzijdig, spelen met verschillende technieken vind ik leuk. Ik werk veel in opdracht, menig Nijmegenaar heeft wel een door mij gemaakt airbrush portret in huis hangen. Portretten maken daar ben ik niet zo kapot van maar ik doe ze wel omdat je er de mensen zo blij mee maakt en dat vind ik belangrijk.

Mijn eigen stijl is de freakshow, je moet ervan houden maar dat is met alles zo.

Vandaag de dag richt ik mijn pijlen vooral op het tatoeëren. Dat is een lang gekoesterde droom, mijn nieuwe passie waarvan ik veel leer. Iedere tattoo geeft mij kriebels, een uitdaging waarvan ik groei. Ikzelf heb maar 2 tattoos, een M van mama op mijn vinger en Dragon op mijn arm. Mensen vinden het raar dat ik niet helemaal onder zit maar mijn huis hangt ook niet helemaal vol met kunstwerken.

Rond de kerstdagen ben ik met sneeuw bezig en voorzie vele ramen in Nijmegen en omstreken van een winter sneeuw kerstlandschap.

Het dag van het levenslied, daar ben ik zekers bij en zing graag een liedje van André Hazes.

Marco van der Bol
alias Dragon alias Bol

BN'er Be Nijmegenaar Behendige Nijmegenaar

Comments (3)

 • Willy Janssen

  30 december 2021 at 17:11 |
  Marco, in jouw beginperiode, heb je iets geairbruched voor mij, vraagje, doe je dit werk nog, zoja wil ik iets door jou laten maken, dus als je hiervoor interesse hebt, neem dan even contact op, alvast bedankt, gr willy
 • Douwe Steenhuizen

  28 november 2021 at 11:47 |
  Beste Marco,
  Ik ben een docent bij het Rijks vmbo in Nijmegen en heb hiervoor lang gewerkt bij Ouwehands dierenpark. Volgens mij versierde jij daar de ramen met kunstsneeuw rond de feestdagen. Aangezien dat er altijd erg mooi uitzag heb ik je naam geopperd voor kerst sneeuw versiering op mijn nieuwe werkplek. De directeur vond dat een goed idee en vroeg mij daarom contact met je te zoeken voor een prijsopgave voor het decoreren van de ramen in de glazen gang die aan de voorkant van de school loopt. Zou jij hierover een voorstel kunnen opstellen zodat ik daarmee naar de directeur kan gaan?
  Als je meer info nodig hebt over de grote van de raam partij kan je, of de school op internet opzoeken of mij mailen.
  Ik ben benieuwd naar je reactie.
  Met vriendelijke groet
  Douwe steenhuizen
 • Eddie Grauwmeijer

  19 oktober 2021 at 10:55 |
  Hoi Marco ken je me nog?
  Wou je bellen maar ben je nummer kwijt

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us