024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
2637

St. Anna

Nijmegen Midden in Nieuwtje uut Nimwegen, St Anna

024 Nijmegen

St. Anna was vroeger een apart gehucht met een eigen molen, maar werd in de twintigste eeuw opgeslokt door het steeds verder uitdijende Nijmegen.

In Nijmegen is de naam "St. Anna" niet erg bekend. Meestal had men het over "de buurt tegenover het Radboudziekenhuis". De wijk ligt op loopafstand van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Universitair Medisch Centrum St Radboud. De meeste inwoners kennen Sint Anna alleen als naamgever van de verkeersader de St. Annastraat en van de nog bestaande St. Annamolen. Wat ook weinig bekend is dat de westgrens van de wijk niet de Hatertseweg is maar de Vossenlaan ( dus inclusief de oneven nummers).

Hazenweb
In november 2010 is de wijkwebsite www.hazenweb.nl  actief geworden. De website is een initiatief van de Stichting Glazenkamp en is gericht op de bewoners van de wijken Hazenkamp, Heijendaal en St. Anna in Nijmegen. De website biedt straatinformatie, een agenda, vraag en aanbod, interviews en een lokale bedrijvengids. Het doel van de website is het bevorderen van de sociale cohesie in de drie wijken.

Bron/Credits

Wiki

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us