024nijmegen

10.0/5 rating 1 vote
3091

Wijkagent Marc Schotman

Meijhorst, Aldenhof in Aldenhof, Mijn Buurt, Meijhorst

024 Nijmegen
Wijkagent Marc Schotman

Algemeen nummer 0900-8844
Werkgebied Meijhorst en AldenhofWat doet een wijkagent voor de buurt?
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Wat doet de wijkagent met uw melding?
Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.

Bron/Credits

Politie

Comments (1)

 • mario bos

  14 november 2022 at 14:03 |
  Hallo,

  ik ben Mario Bos en wij wonen aan de rondweg in de Aldenhof. Wij- en veel bewoners met ons- ergeren ons heel erg aan het harde rijden op deze weg, vak gaat het maar net goed, vorige week werd een scholier bijna aangereden.

  Wij gaan proberen om drempels te plaatsen, we hebben al contact gehad met Albert Leerentveld, wijkbeheerder, en we gaan handtekeningen verzamelen.

  Wilt u dit initiatief ondersteunen en heeft u tips?

  We horen graag van u terug.

  Vriendelijke groet,

  fam. Bos.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us