024nijmegen

8.0/5 rating 1 vote
3237

Wijkagent Marieke Jansen

Hatert in Mijn Buurt, Hatert

024 Nijmegen
Wijkagent Marieke Jansen

Algemeen nummer 0900-8844
Werkgebied HatertWat doet een wijkagent voor de buurt?
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Wat doet de wijkagent met uw melding?
Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.

Bron/Credits

Politie

Comments (1)

 • frans van der Sterren

  20 december 2020 at 10:54 |
  Hallo,

  dit bericht bevat geen melding maar een vraag over Hatert en zijn wijkagenten.

  In de jaren 60 bestond onze "criminaliteit" uit het voetballen op grasweiden waar dit niet mocht. Tussen de flats aan de van Hogendorpstraat en de van der Duijn van Maasdamstraat.

  Er werd dan de wijkagent gebeld en deze mocht ons weer "rechtzetten". Agent van Kesteren. Het zijn nu nog steeds leuke anekdotes en worden meermaals verteld.

  In onze beleving huisde dhr. van Kesteren aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat 99 en was dit een voormail politie bureau.

  We wilden dit huisnummer gebruiken in een familie quiz.

  Mijn vraag aan u is kunt u het adres bevestigen of heeft u tips om dit te achterhalen?

  Bij voorbaat dank,

  Frans van der Sterren.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us