024nijmegen

3x Chocolade Mousse

5.0/10 rating (2 votes)
  • Tijd: 20 - 30 min
  • Moeilijkheid: Gewoon goed te doen
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Er zijn zo veel verschillende chocolade mousse recepten te vinden. Maar welke is nou het lekkerst? Vandaag hebben we met de kook kids een aantal verschillende recepten uitgekozen en getest.

Ingrediënten

Recept 1: (lekker luchtig)
1.5 blad gelatine
3 eieren
50 gr suiker
200 gr chocolade puur
300 ml slagroom

Recept 2: ( wat vaster)
150 gr chocolade
4 eiwitten
2 eigeel
lepel poedersuiker
200 ml slagroom

Recept 3: (uit Belgie)
180 gr chocolade puur
5 eieren

Bereiding

Recept 1: (lekker luchtig)
Klop de eiwitten stijf
Klop de slagroom
Klop het eigeel en suiker met de mixer licht en romig
Laat de chocolade au bain-marie smelten (ca 50 graden)
Voeg het eigeel mengsel door de gesmolte chocolade en roer tot een glad geheel
Spatel de helft van de slagroom erdoor, hierna de andere helft
Spatel de eiwitten door het mengsel
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast

Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water
Laat de chocolade au bain-marie smelten
Klop de slagroom lobbig
Verwarm de eieren en suiker au bain-marie  tot ca 50 graden
en blijf deze kloppen tot het dik en romig is (niet te heet maken anders krijg je een gebakken ei)
Zodra het eimengsel klaar is haal je deze van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe
Blijf goed roeren tot deze is afgekoeld tot ca 37 graden.
Spatel de gesmolten chocoladen erdoor
Spatel de slagroom erdoor
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast

Recept 2: ( wat vaster)
Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water
Laat de chocolade au bain-marie smelten
Klop de slagroom lobbig
Verwarm de eieren en suiker au bain-marie  tot ca 50 graden
en blijf deze kloppen tot het dik en romig is (niet te heet maken anders krijg je een gebakken ei)
Zodra het eimengsel klaar is haal je deze van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe
Blijf goed roeren tot deze is afgekoeld tot ca 37 graden.
Spatel de gesmolten chocoladen erdoor
Spatel de slagroom erdoor
Doe de mousse in schaaltjes en in de koelkast

Recept 3: (uit Belgie)
Scheid de eieren
Klop de eiwitten stijf
Laat de chocolade au bain-marie smelten
terwijl de chocolade afkoelt roer je krachtig 1 voor 1 de eidooiers toe
(wij hebben de mixer gebruikt want het weerd wel heel erg stug)
Spatel de eiwitten door het chocolade mengsel
(Ook hier hebben wij de mixer gebruikt want het chocolade mengsel was zo stug, het spatelen was gewoon geen optie)
Doe het mengsel in schaaltjes en zet het in de koelkast

Extra Info

De Resultaten:
Recept 1 was erg lekker en heel erg luchtig.
Recept 2 was HEEl erg lekker en wat vaster.
Recept 3 was in onze ogen geen mousse. Het was heel erg stug, dik en vast.
We gaan deze mousse morgen gebruiken om een ijstaart te maken. Om chocolade truffels te maken is deze ook wel geschikt.

De kook Kids hebben allemaal recept 2 als Lekkerst gekozen!

*Gebruik bij de mousse pure chocolade. Omdat er slagroom enzo bijkomt is de choclade verdund Gebruik je melkchocolade dan is de chocoladesmaak stukken minder. De boter in de chocolade zorgt voor de stijfheid in de mouse.
*Eiwitten maken de mousse luchtig. Klop de eiwitten met schoon en vetvrije spullen anders worden de eiwitten niet stijf
*Slagroom maakt de mousse romiger en stijver.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/01051e4c195b4d13ea2437fedf057557.jpg

Koekie pasta

Lekker zoetigheid op brood, de speculoos uit de winkel vind ik heerlijk. ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/903c48b255c77cd5209585f9a2fd93f9.jpg

Kip in cordon bleu saus

Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 ...
cache/resized/c7eda94abacf8b5a8c640c44b0c3c027.jpg

Broodje hete kip uit de pan

Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig ...
cache/resized/f27d8dd3af960fe7b880806fdfbfbf84.jpg

Aarbeienmousse

Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze ...
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us