Aarbeienmousse
Omschrijving
Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze begonnen een beetje slapjes te worden. Dus wat doe je dan? Dan maak je er aarbeienmousse van!
Ingrediënten
3 tot 4 baaldjes gelatine
400 gr Aarbeien
400 ml Slagroom
75 gr Suiker
Bereiding
Doe de aarbeien en de suiker in een pannetje
Verwarm de aarbeien en maak ze fijn met een blender
Knijp de gelantine uit en voeg deze toe aan het aardbeienmengsel
Blijf roeren tot de gelantine is opgelost.
Laat het aarbeienmengsel afkoelen.
Klop de slagroom.
Schep het afgekoelde aarbeienmengsel door de slagroom.
Extra Info
Als garnering heb ik wat slagroom achtergehouden
en wat kleine aarbeien in chocolade gedoopt.
Neem een klein schaaltje waar je de kleine aarbeien in kun dompelen
Een paar stukjes chocolade met wat druppels olie verwarmen in de magnatron.
Om de 20 sec even kijken en roeren tot de chocolade bijna gesmolten is.
De rest smelt daarna gewoon door.
De olie maakt de chocolade iets meer vloeibaar.
Succes en smakelijk eten 😊