Aardbeien Bavarois
Omschrijving
Bavarois kun je in allerlei kleuren en geuren maken. Vandaag maak ik de bavarois met aarbeien uit de diepvries.
Ingrediƫnten
250 gr diepvries aardbeien
250 ml slagroom
75 gr suiker
3 blaadjes gelatine
Bereiding
laat de gelatine minimaal 10 in koud water weken
Klop de slagroom met de suiker lobbig
Pureer de aarbeien
Verwarm ca 1/3 van de aardbeien puree
Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes bij de verwarmde aardbeien puree
Voeg de resterende aarbeienpuree toe (laat een klein beetje over)
Spatel de slagroom door het aarbeien mengsel
Doe de bavaroir in een schaal of verdeel het over kleinere schaaltjes
Doe er een klein toefje aarbeienpuree op en laat het opstijven in de koelkast
Klop de slagroom met de suiker lobbig
Pureer de aarbeien
Verwarm ca 1/3 van de aardbeien puree
Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes bij de verwarmde aardbeien puree
Voeg de resterende aarbeienpuree toe (laat een klein beetje over)
Spatel de slagroom door het aarbeien mengsel
Doe de bavaroir in een schaal of verdeel het over kleinere schaaltjes
Doe er een klein toefje aarbeienpuree op en laat het opstijven in de koelkast