Appeltjes uit de oven
Omschrijving
Heerlijk nagerecht waar je je vingers bij aflikt .
Ingrediƫnten
- 4 appels ( Elstar of Cox )
- 25 gram zachte boter
- 1 tl kaneel
- 6 el bruine basterdsuiker
- 4 el rozijnen
- 25 gram geschaafde amandelen
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200C.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Smeer ze in met wat zachte boter
- Bestrooi ze rondom met circa 4 el bruine basterdsuiker
- Vet een ovenschaal in met wat boter en zet de appels erin
- Meng in een kommetje 2 el basterdsuiker met kaneel, rozijnen en amandelen en wat klontjes boter
- Duw dit mengsel in de holtes van de appels. Dek af met een klein klontje boter
- Schuif de schaal in de oven en laat de appeltjes in een half uur gaar en zacht worden
Extra Info
Het hele huis ruikt heerlijk naar de zoete appeltjes... Jammie jammie
Zet elk appeltje op een bordje. Lepel wat van de dikke bruine stroop uit de schaal erover. Extra lekker met een bolletje vanile ijs erbij.
Comments (1)
Sonja