Berenklauw
Omschrijving
Sjonge jonge wat vind ik dit altijd lekker bij de friettent, Berenhap met pindasaus en mayo. Eens kijken of hij zelfgemaakt net zo lekker is.
Ingrediƫnten
500 gram gehakt
2 grote uien
1 klein uitje
1 theelepel sambal
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel nootmuskaat
peper en zout naar smaak
paneermeel
bloem
1 ei
Bereiding
Snipper het kleine uitje fijn en voeg deze aan het gehakt
Voeg de nootmuskaat, ketjap, sambal, mosterd, ei en de paneermeel toe.
Meng alles goed door elkaar.
Draai 4 stevige gehaktballen.
Doe de bloem op een bord en rol de gehaktballen door de bloem.
Bak ze in een scheutje olie met een klontje boter rondom bruin en gaar.
Laat ze afkoelen.
Snij de ui in dikke ringen en de gehaktballen in 4 plakken
Doe om en om de plakken gehakt en de ringen ui op een satestokje
Frituur op 180 graden rondom bruin en gaar!
Extra Info
Ik moet zeggen dat het verrassend was. Ten slotte zijn ze nu vers gemaakt en in de friettent krijg je van die ballen die een soort van gemalen zijn, zodat je zo de textuur van het gehakt niet eens meer proeft. Afijn, vind ze beide lekker :-)