Bloemkool ovenschotel
Omschrijving
Deze ovenschotel is bijzonder lekker.
Ingrediƫnten
- halve bloemkool
- 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- zout/peper
- 50 gram geraspte kaas
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 300 ml melk
- 50 gram hamreepjes
Bereiding
Verwarm je oven voor op 220 graden. Kook de bloemkool circa 6-8 minuten.
Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken. Voeg vervolgens beetje voor beetje de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen. Ga zo door totdat je melk op is. Voeg vervolgens de geraspte kaas en een snufje zout en peper toe. Goed mengen. Als de kaas is gesmolten, voeg je de hamreepjes toe en is je saus klaar.
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over een ovenschaal. Verdeel hier de bloemkool overheen. Verdeel daarna de rest van de aardappelschijfjes over de bloemkool. Als laatste verdeel je de kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor circa 30 min. in de oven .
Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken. Voeg vervolgens beetje voor beetje de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen. Ga zo door totdat je melk op is. Voeg vervolgens de geraspte kaas en een snufje zout en peper toe. Goed mengen. Als de kaas is gesmolten, voeg je de hamreepjes toe en is je saus klaar.
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over een ovenschaal. Verdeel hier de bloemkool overheen. Verdeel daarna de rest van de aardappelschijfjes over de bloemkool. Als laatste verdeel je de kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor circa 30 min. in de oven .