Brabantse worstenbroodjes
Omschrijving
Uiteraard hebben wij ook volgers buiten Nijmegen, Op speciaal verzoek gaan wij de Brabantse worstenbroodjes eens proberen.
Ingrediƫnten
250 gr witbroodmix
150 ml melk
1 eetl roomboter
300 gr gehakt
2 eieren
3 eetll melk
1 ui
paneermeel
gehaktkruiden
bloem om te bestuiven
Bereiding
Verwarm de melk en boter samen in een pannetje.
Doe de broodmix in een kom en giet de melk eroverheen.
Kneed dit met de handen tot een soepel deeg.
Houd moet dit kan even duren.
Als het deeg in de kom een bal is geworden kun je het beste verder gaan op het aanrecht. als het klaar is doe je de deeg terug in de kom, dek de kom af met folie laat het 15 minuten rijzen.
Meng het gehakt met 3 eetlepels melk, 1 ei gesnipperde ui, paneermeel en gehaktkruiden.
Verdeel de deeg in 12 stukken rol ze tot bolletjes, bestuif wat bloem op het aanrecht en rol de broodballetjes uit tot repen van ca 12 cm lang.
Verdeel het gehakt ook in 12 delen en rol hier worstjes van. Leg een worstje op het brooddeeg, smeer de randen in met wat water, vouw eerst het korte uiteinde over het worstje en dan de lange uiteinde leg de broodjes met de naadzijde naar beneden op de bakplaat. Op de foto van Lekkertafel kun je goed zijn hoe je de worstenbroodjes het beste kan dichtvouwen.
Llaat wat ruimte tussen de broodjesdek de broodjes af met een vochtige theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden bestrijk de broodjes met losgeklopt eigeel en bak ze in 15 a 2 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Doe de broodmix in een kom en giet de melk eroverheen.
Kneed dit met de handen tot een soepel deeg.
Houd moet dit kan even duren.
Als het deeg in de kom een bal is geworden kun je het beste verder gaan op het aanrecht. als het klaar is doe je de deeg terug in de kom, dek de kom af met folie laat het 15 minuten rijzen.
Meng het gehakt met 3 eetlepels melk, 1 ei gesnipperde ui, paneermeel en gehaktkruiden.
Verdeel de deeg in 12 stukken rol ze tot bolletjes, bestuif wat bloem op het aanrecht en rol de broodballetjes uit tot repen van ca 12 cm lang.
Verdeel het gehakt ook in 12 delen en rol hier worstjes van. Leg een worstje op het brooddeeg, smeer de randen in met wat water, vouw eerst het korte uiteinde over het worstje en dan de lange uiteinde leg de broodjes met de naadzijde naar beneden op de bakplaat. Op de foto van Lekkertafel kun je goed zijn hoe je de worstenbroodjes het beste kan dichtvouwen.
Llaat wat ruimte tussen de broodjesdek de broodjes af met een vochtige theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden bestrijk de broodjes met losgeklopt eigeel en bak ze in 15 a 2 minuten in het midden van de oven goudbruin.