Bruschetta hapje
Omschrijving
Een heerlijk warm hapje voor bij de borrel.
Leuk en simpel te bereiden.
Ingrediënten
- 1 baquette
- 3 tomaten zaad verwijderd en in stukjes
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentje gehakte knoflook
- halve theelepel gedroogde basilicum
- halve theelepel gedroogde oregano
- snufje zout /mespuntje peper
- 250 gram mozzarella in plakjes
Bereiding
In een kleine mengkom tomaat, ui, knoflook, basilicum, oregano, zout en peper grondig mengen.
Afdekken en in de koelkast zetten.
De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
Een stokbrood diagnonaal in 12 plakken snijden.
Het brood over een bakplaat verdelen en 5 minuten in de oven goudbruin roosteren.
De ovenstand verlagen naar 125°C/gasstand 1/2.
Het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood verdelen en deze vervolgens beleggen met plakjes mozzarella.
De bakplaat in de oven schuiven en bakken tot de kaas smelt en zich over de tomaat verspreid (ong. 2 minuten).