024nijmegen

Bulgurlu biber dolmasi

6.5/5 rating (2 votes)
  • Tijd: 30 - 60 min
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: Gewoon goed te doen
024 Nijmegen

Omschrijving

Turkse dolma stond op mijn to do list en tijdens het zoeken kwam ik het recept Bulgurlu biber dolmasi van de TurkseKok tegen. Gevulde paprika met bulgur, dit gerecht is een variant op de bekende dolma met normale rijst. Goed en makkelijk omschreven, deze gaan we proberen vandaag.

Ingrediënten

8 groene paprika's
1 beker dikke bulgur
1 ui
half bosje peterselie
150 gram gehakt
3 eetlepel tomatenpurree
2 theelepel rode peper
2 theelepel zwarte peper
1 eetlepel zout
1 tomaat
4 eetlepels zonnebloemolie
1.5 (anderhalf) beker gekookt water

Bereiding

Doe de bulgur in een zeef en houd het onder de kraan zodat de bulgur schoon wordt gewassen.
Snijd alvast de tomaten, peterselie en uien in stukjes. Snijd ook de kopjes van de paprika's eraf
Vermeng daarna in een kom de bulgur, 2 eetlepels tomatenpurree, gehakt, zwarte en rode peper en zout:
Voeg aan de kom de eerder gesneden peterselie, uien en tomaat.
Voeg ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de kom:
Kneed het mengsel goed.
Vul de paprika's met het zojuist gemaakte mengsel:
Zet de paprika's vervolgens rechtop in een pan.
Je kunt er eventueel voor kiezen om de kopjes weer op de paprika's te plaatsen.
Zet een andere pan op het vuur, en voeg hier aan toe: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpurree en 1.5 (anderhalf) beker gekookt water:
Laat dit koken, tot het de vorm van een saus krijgt
Giet deze saus vervolgens over de paprika's in de andere pan:
Leg een bord omgekeerd op de dolma's in de pan. Dit voorkomt dat de vulling van de paprika's eruit komt:
Doe de deksel op de pan en laat de boel koken.
Als het eenmaal is begonnen met koken, zet het vuurpitje lager en laat het een half uur nakoken.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/01051e4c195b4d13ea2437fedf057557.jpg

Koekie pasta

Lekker zoetigheid op brood, de speculoos uit de winkel vind ik heerlijk. ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/903c48b255c77cd5209585f9a2fd93f9.jpg

Kip in cordon bleu saus

Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 ...
cache/resized/c7eda94abacf8b5a8c640c44b0c3c027.jpg

Broodje hete kip uit de pan

Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig ...
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/f27d8dd3af960fe7b880806fdfbfbf84.jpg

Aarbeienmousse

Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze ...
024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us