Champignon crème soep
Omschrijving
Wat ik zo geweldig aan dit soeppie vind? De heerlijk kleur, hoe eenvoudig deze soep te maken is, simpel snel low budget en echt heel lekker.
Ingrediënten
40 gr boter
1 ui gesnipperd
300 gr champignons in plakjes
2 eetlepels bloem
1,25 liter vleesbouillon
1 eetlepel fijngehakte peterselie
room
zout en peper naar smaak
Bereiding
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons en uien.
Wanneer bijna al het vocht is verdampt, bestrooi je de champignons met wat bloem en laat je ze een beetje bruin worden.
Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten sudderen.
Breng de soep op smaak met room, peterselie, zout, peper.
Wanneer bijna al het vocht is verdampt, bestrooi je de champignons met wat bloem en laat je ze een beetje bruin worden.
Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten sudderen.
Breng de soep op smaak met room, peterselie, zout, peper.