Chili con carne
Omschrijving
Chili con carne maken zonder zakje maar met heerlijke zelf samengestelde kruiden. Zo weet je tenminste wat er allemaal inzit en kun je het beter op je eigen smaak aanpassen. Dit receptje is makkelijk en vrij snel te maken.
Ingrediƫnten
1 kilo rundergehankt
1 groene paprike in blokjes
1 ui in blokjes
2 blikken tomaten blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 pot kidney of bruine bonen
150 ml rode wijn
2 bouillon blokjes
3 eetlepels Bloem
3 eetlepels Maismeel
120 ml Water
2 knoflook teentjes klein gesneden
KRUIDEN:
1,5 tl Paprikapoeder
2,5 tl Chili poeder
1 tl Cayennepeper
1 tl Zout
0.5 tl Peper
2.5 tl Basilicum
0.5 tl Oregano
2 tl Peterselie
Bereiding
Voeg het gehakt toe tot het lekker bruin is.
Voeg de bouillonblokjes en de rode wijn toe.
Laat dit even pruttelen.
Voeg de tomatenblokjes (sap appart houden), de tomatenpuree en de knoflook toe.
Breng op smaak met de kruiden.
Half uurtje laten pruttelen.
Voeg de bonen en de tomatensap toe.
Roer de maismeel, bloem en water door elkaar.
Voeg dit toe aan je chili om deze wat dikker te maken.
Extra Info
Lekker met rijst of stokbrook.
Smakelijk eten!
Volgende keer ga ik 2 overheerlijk toetjes uitproberen: Mars mousse en Bastogne parfait