Chinese tomatensoep
Omschrijving
Een heerlijk geurig tomaten soeppie. Niet zoals bij de Chinees maar hij komt best wel in de buurt.
Ingrediënten
2 kippenpoten
zoete ketjap
lentenui
mihoen
2 bouillonblokjes
2 eetlepels azijn
1 theelepel sambal manis
2 tenen knoflook
3 eetlepels suiker
1 ui
1 theelepel djahe
1 theelepel sereh
2 pakken gezeefde tomaten
maïzena
Bereiding
breng een liter water aan de kook met de kippenpoten de knoflook de ui en de bouillonblokjes laat dit 1 tot anderhalf uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is
haal alle ingrediënten uit de bouillon haal de kip uit de bouillon laat het een beetje afkoelen en pluk de kip van de botjes en snij dit heel fijn zet in een schaaltje apart voeg de 2 pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het weer aan de kook
maak in een ander schaaltje een mengseltje van de azijn ketjap suiker djahe en sereh en de sambal manis en roer dit door de soep
maak in een schaaltje een glad papje van 2 theelepels maïzena en een beetje water en voeg toe aan de soep en roer goed door voeg als laatste een handje mihoen toe en de kip als de mihoen gaar is is de soep klaar