Chocolade puddinkjes uit de oven
Omschrijving
Om je vingers bij af te likken .
Ingrediƫnten
25 g boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten 175 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in stukjes 75 g suiker 2 grote eieren 1/2 tl vanille-extract 25 g bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Schuif een bakplaat in de oven, zodat-ie heet wordt.
Vet 4 darioles of ramekins (inhoud 160 ml) in en bekleed de bodems met cirkeltjes bakpapier.
Smelt de stukjes chocolade in een kom boven kokend water. Laat iets afkoelen terwijl je de rest van het beslag maakt.
Klop de boter en suiker tot een lichtgekleurd en luchtig mengsel.
Klop de eieren er (een voor een) door, en voeg dan de vanille en een snufje zout toe.
Roer de bloem er losjes door, en meng vervolgens de gesmolten chocolade er voorzichtig door.
Het mengsel moet behoorlijk indikken.
Verdeel over de ovenschaaltjes en bak de moelleux 8 minuten op de voorverwarmde bakplaat in de oven. Serveer meteen.