Chocolademousse
Omschrijving
Een eenvoudig maar altijd lekker ingezonde toetje.
Ingrediënten
- 225 g melkchocolade, in stukjes
- 480 ml slagroom
- 1 tl vanille extract
- 1 el donkere rum (hoeft niet speciaal)
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie. Breng een pan met water zachtjes aan de kook en zet hierin een glazen kom met de chocolade. De glazen kom moet groter zijn dan de pan, zodat alleen de bodem het water raakt. Roer door de chocolade tot deze helemaal gesmolten en glad is geworden.
Haal de kom van de pan, roer het vanille extract erdoor en laat een beetje afkoelen. Voeg eventueel donkere rum toe voor wat extra smaak.
Klop de slagroom 30 seconden met de mixer of met de hand zodat deze een klein beetje dikker wordt. Doe de chocolade erbij en klop nog een minuut tot er zachte piekjes ontstaan.
Schep de mousse in kleine kommetjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.