Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas
Omschrijving
Tegen alle verwachtingen in toch een makkelijk budget gerecht . Ik had verwacht dat de pizzabodem wat lastig zou worden maar dat viel toch heel erg mee.
Ingrediënten
- 1 pak witbroodmix
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 g Italiaanse groentemix
- 1 blik tomatenblokjes (400 g) uitgelekt
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 125 g salami (in plakjes)
- 150 g geraspte belegen kaas
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Broodmix met 300 ml handwarm water en 2 el olie tot soepel deeg kneden.
Deeg 15 min. laten rijzen. In wok 2 el olie verhitten en groentemix in 4 min. beetgaar bakken.
In kom tomatenblokjes met vork fijnprakken, kruiden erdoor roeren en saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en doorkneden.
Elk stuk deeg op met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen tot ronde lap.
Deeg dun bestrijken met tomatensaus, buitenste rand vrij laten.
Onderste helft van pizza's beleggen met salami, groentemix en kaas.
Deegrand met water natmaken, bovenste deeghelft over vulling klappen en randen stevig aandrukken.
Pizza's op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 20 min. bruin en gaar bakken.