Mexicaanse Empanada's
Omschrijving
Een smakelijk hapje voor de lekkere trek .
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui , fijngesnipperd
- 150 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 5 plakjes chorizoworst , in reepjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 zakje verse peterselie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- hot peppersauce ( 85 ml)
- 6 plakjes bladerdeeg
- paprikapoeder
Bereiding
In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanadas erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanadas warm of op kamertemperatuur serveren.