024nijmegen

Mexicaanse Empanada's

4.0/10 rating (2 votes)
  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Een smakelijk hapje voor de lekkere trek .

Ingredi├źnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 150 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 5 plakjes chorizoworst , in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 zakje verse peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • hot peppersauce ( 85 ml)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • paprikapoeder

Bereiding

In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 ┬░C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanadas erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanadas warm of op kamertemperatuur serveren.

 

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.