Engel Likeur
Omschrijving
Een heerlijk zelfgemaakt likeurtje, volgens mij oorspronkelijk uit Duitsland. Ik heb em vast gemaakt voor de kerstdagen. Eenmaal gemaakt is hij zeker een half jaar houdbaar maar zolang red hij het vast niet.
Ingrediƫnten
500 ml Slagroom
200 gr witte chocolade
40 gr suiker
300 ml Amereto
Bereiding
Doe de slagroom in een pan en verwarm deze. (niet laten koken)
Voeg de witte chocolade toe
Voeg de suiker toe
Goed blijven roeren
Als de chocolade en suiker gesmolten en opgelost zijn de amereto toeveogen
Laat het geheel een minuut of 5 trekken.
Doe de likeur in een flesje en schud deze regelmatig tijdens het afkoelen.
Als hij is afgekoeld in de koelkast bewaren
Voeg de witte chocolade toe
Voeg de suiker toe
Goed blijven roeren
Als de chocolade en suiker gesmolten en opgelost zijn de amereto toeveogen
Laat het geheel een minuut of 5 trekken.
Doe de likeur in een flesje en schud deze regelmatig tijdens het afkoelen.
Als hij is afgekoeld in de koelkast bewaren
Extra Info
Heerlijk om een klein scheutje over je dessert te doen