Gefrituurde gevulde eieren
Omschrijving
Zo heb ik mijn eitjes nog nooit gemaakt. In het begin dacht ik ff...hmm eieren? gefrituurd? Ik moet zeggen dat ze heel appart zijn, beetje kliederboel met maken want dat paneren blijft bij mij altijd een uitdaging.
Ingrediënten
10 eieren hard gekookt
augurkjes
mayonaise
paneermeel
bloem
geklutst ei
peper
zout
paprikapoeder
olie
italiaanse gedroogde kruiden
geraspte kaas
Bereiding
kook de eieren ca 5 tot 6 minuten tot ze hard zijn
Af koelen, pellen en in de lengte doormidden snijden
Haal het eigeel eruit en doe in een kom
Snij de augurkjes heel fijn en toevoegen.
De mayonaise, paprikapoeder, italiaanse kruiden, geraspte kaas, peper en zout naar smaak toevoegen en goed door elkaar mengen.
Doe de bloem op een bordje, de paneermeel op een ander bordje en het geklutste ei in een kommetje.
Verhit de olie op hoog vuur.
Doe de eihelften eerst door het bloem dan door het ei en daarna door de paneermeel en frituur ze in de hete olie tot ze lekker bruin zijn.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Vul een spuitzak met het eigeelmengsel en vul de gefrituurde eieren.
Bestrooi met een klein beetje paprikapoeder.
Af koelen, pellen en in de lengte doormidden snijden
Haal het eigeel eruit en doe in een kom
Snij de augurkjes heel fijn en toevoegen.
De mayonaise, paprikapoeder, italiaanse kruiden, geraspte kaas, peper en zout naar smaak toevoegen en goed door elkaar mengen.
Doe de bloem op een bordje, de paneermeel op een ander bordje en het geklutste ei in een kommetje.
Verhit de olie op hoog vuur.
Doe de eihelften eerst door het bloem dan door het ei en daarna door de paneermeel en frituur ze in de hete olie tot ze lekker bruin zijn.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Vul een spuitzak met het eigeelmengsel en vul de gefrituurde eieren.
Bestrooi met een klein beetje paprikapoeder.