Gehakt met een Thais tintje en geurige rijst
Omschrijving
Toen ik in Thailand was had je van die straatkarretjes waar ze de heerlijkste rijst verkochten. Dit gerechtje brengt mij weer even terug naar Thailand. Heel lekker thais gerechtje.
Ingrediënten
- 250 g langkorrelrijst of Thaise geurige rijst
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, gehalveerd en in plakken
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 rode paprika, grof gehakt
- 450 g varkensgehakt of kalkoengehakt
- ½ theelepel chilipoeder
- 175 ml kippenbouillon
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels sojasaus
- handje verse basilicum
Bereiding
Kook de rijst 15 minuten in kokend water.
Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui in 3-4 minuten goudbruin. Schep om met de knoflook en rode paprika en bak nog eens 4 minuten.
Voeg dan het gehakt en de chilipoeder toe en bak alles in 2-3 minuten bruin. Voeg al roerend de bouillon toe, breng aan de kook en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de maïzena los met 1 eetlepel water en roer dit samen met de sojasaus tot een gladde massa, voeg het toe aan de pan en roer tot alles lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper en voeg het basilicumblad toe.
Giet de rijst af. Schep de rijst op de borden, daarop het Thaise gehakt en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui in 3-4 minuten goudbruin. Schep om met de knoflook en rode paprika en bak nog eens 4 minuten.
Voeg dan het gehakt en de chilipoeder toe en bak alles in 2-3 minuten bruin. Voeg al roerend de bouillon toe, breng aan de kook en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de maïzena los met 1 eetlepel water en roer dit samen met de sojasaus tot een gladde massa, voeg het toe aan de pan en roer tot alles lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper en voeg het basilicumblad toe.
Giet de rijst af. Schep de rijst op de borden, daarop het Thaise gehakt en garneer met wat verse basilicumblaadjes.