Gember koekjes taart
Omschrijving
Op het 1ste gezicht lijkt het een moeilijk taartje maar je weet inmiddels dat de recepten die ik deel altijd makkelijk te doen zijn.
Ingrediƫnten
2 pakken koekjes (maria)
1 ltr slagroom
1 lepel oploskoffie
100/125 ml gember siroop
3 gember balletjes
Bereiding
gebruik de bodem van een taartvorm van ca 25 cm
Meng de oploskoffie met een klein beetje water
Klop de slagroom lobbig
Spatel de koffie en de gembersiroop door de slagroom.
Smeer een beetje van dit mengsel over de taartvorm bodem.
Je gaat nu laag voor laag de koekjes stapelen dit eerste mengel zorgt dus dat je taart niet wegschuift. Leg de koekjes op het slagroom mengsel en vul het midden op. Daar mag gerust ruimte tussen zitten.
Hierna smeer je weer een laag slagroom mengsel over de koekjes.
Zorg dat je iedere volgende laag met je koekjes verspringt zodat de stapel stevig staat en niet omvalt.
Dit doe je net zo vaak dat al je koekjes en slagroommengsel op zijn.
Wij hadden 9 lagen.
De gemberbolletjes snijd je in kleine reepjes en verdeel je over de taart.
Laat de taart nu in de koelkast opstijven.
Spatel de koffie en de gembersiroop door de slagroom.
Smeer een beetje van dit mengsel over de taartvorm bodem.
Je gaat nu laag voor laag de koekjes stapelen dit eerste mengel zorgt dus dat je taart niet wegschuift. Leg de koekjes op het slagroom mengsel en vul het midden op. Daar mag gerust ruimte tussen zitten.
Hierna smeer je weer een laag slagroom mengsel over de koekjes.
Zorg dat je iedere volgende laag met je koekjes verspringt zodat de stapel stevig staat en niet omvalt.
Dit doe je net zo vaak dat al je koekjes en slagroommengsel op zijn.
Wij hadden 9 lagen.
De gemberbolletjes snijd je in kleine reepjes en verdeel je over de taart.
Laat de taart nu in de koelkast opstijven.
Extra Info
Wij hadden de chocolade siroop nog op voorraad dus die ging er royaal overheen voordat de gemberstukjes over de taart werden verdeeld.