Gestoofde Sperziebonen met lamsvlees .
Omschrijving
Vandaag ga ik dit recept eens proberen.
Ingrediënten
- 1 kg sperziebonen
- 350 gram lamsvlees
- 1 grote ui
- 1/2 bouillonblokje ( groenten of vlees )
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl paprikapoeder
- 2 eieren
- zout
- scheut zonnebloemolie v
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en snij in stukjes van 2 cm.
Snij het lamsvlees in kleine blokjes.
Snipper de ui.
Bak het vlees even aan in wat hete zonnebloemolie in een pan.
Voeg de ui toe en laat ± 2 minuten meefruiten.
Doe de sperziebonen erbij.
Voeg zout toe, paprikapoeder, het ½ verkruimelde bouillonblokje en 2 el tomatenpuree.
Laat met de deksel op de pan 2 minuten pruttelen.
Voeg net zoveel warm water toe tot de sperziebonen net niet onderstaan.
Laat met deksel op de pan en een half uur rustig sudderen.
Duw twee kuiltjes in de sperziebonen en giet de twee eieren erin (niet roeren!).
Laat met deksel op de pan een paar minuten staan op zacht vuur tot de eieren gestold zijn.
Roer alles even door elkaar.
Serveren: in diepe borden met wat Turks brood erbij om de saus mee op te deppen.