Gevulde chocolade bananen
Omschrijving
In het recept worden de bananen gepaneerd. Ik heb ze ook gemaakt met beslag, zeker ook een aanrader.
Ingrediƫnten
bananen
chocolade pasta
bloem
ei
paneermeel
suiker
kaneel
olie om in te frituren
Bereiding
Het vullen van de bananen doe je terwijl ze nog in de schil zitten.
Snij de kontjes van de bananen af
Snij ze in 3 stukken.
Hol ze uit door de achterkant van een pollepel er in te steken.
Vul ze met de pasta
Nu kun je de schil eraf halen.
Rol ze door de bloem
Rol ze door het geklutste ei
en daarna door de paneermeel
Frituur ze tot ze lekker bruin zijn.
Terwijl ze nog warm zijn rol je ze door een mensels van kaneel en suiker.
Snij de kontjes van de bananen af
Snij ze in 3 stukken.
Hol ze uit door de achterkant van een pollepel er in te steken.
Vul ze met de pasta
Nu kun je de schil eraf halen.
Rol ze door de bloem
Rol ze door het geklutste ei
en daarna door de paneermeel
Frituur ze tot ze lekker bruin zijn.
Terwijl ze nog warm zijn rol je ze door een mensels van kaneel en suiker.
Extra Info
Je kunt in plaats de bananen te paneren ook door beslag halen. Je krijgt dan een ander korstje.
Gebruik hiervoor:
125 gr Bloem / 2 eieren / 3 el olie / 2 dl water
Een mooi niet te dun papje van maken en de bananen erdoor hale net voordat je ze in de hete olie doet.
Voor de vulling kun je ook aarbeienjam, pindakaas of wat je zelf lekker vind gebruiken.