Hartige soesjes
Omschrijving
Ik weet nog goed toen ik vroeger met mijn tante mijn eerste soesjes maakte. Wat een smeerboel, alles plakte aan elkaar. Gelukkig gaat het tegenwoordig een stuk beter. Deze soesjes zijn heerlijk, je kunt de basis gebruiken om te vullen met allerlei heerlijke hartige of zoete vullingen.
Ingrediënten
- 75 g boter
- 100 g bloem
- zout
- 3 eieren
- *Vulling:
- 1 pakje a 200 gram verse roomkaas, bijv. Monchou of Philadephia
- 1/2 zakje geraspte belegen kaas
- 1/2 klein rood pepertje, of lepeltje sambal naar smaak
- beetje zou, peper
- (Liefst verse) tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, basilicum, wat je zelf lekker vindt. Aanrader: koriander!
Bereiding
Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat +/- 20/30 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen als volgt: snijd in de onderkant een klein sneetje of haal er een dekseltje vanaf dat je er na 't vullen weer opzet.
De vulling:
Meng de ingredienten voor de vulling to een vrij glad mengsel, is het te dik om te spuiten doe er dan wat room, (koffie)melk of ander vloeibaars bij om het smeuig te krijgen.
Proef steeds goed of er nog wat bij moet, je zou er nog een snufje nootmuskaat in kunnen doen, of extra sambal .
Vul de soesjes d.m.v. een spuitzak, spuitflesje of met een theelepeltje.