024nijmegen

5.0/5 rating 1 vote
1730

Hartige soesjes

  • Moeilijkheid: Gewoon goed te doen
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Ik weet nog goed toen ik vroeger met mijn tante mijn eerste soesjes maakte. Wat een smeerboel, alles plakte aan elkaar. Gelukkig gaat het tegenwoordig een stuk beter. Deze soesjes zijn heerlijk, je kunt de basis gebruiken om te vullen met allerlei heerlijke hartige of zoete vullingen.

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 100 g bloem
  • zout
  • 3 eieren
  • *Vulling:
  • 1 pakje a 200 gram verse roomkaas, bijv. Monchou of Philadephia
  • 1/2 zakje geraspte belegen kaas
  • 1/2 klein rood pepertje, of lepeltje sambal naar smaak
  • beetje zou, peper
  • (Liefst verse) tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, basilicum, wat je zelf lekker vindt. Aanrader: koriander!

Bereiding

Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat +/- 20/30 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen als volgt: snijd in de onderkant een klein sneetje of haal er een dekseltje vanaf dat je er na 't vullen weer opzet.

De vulling:
Meng de ingredienten voor de vulling to een vrij glad mengsel, is het te dik om te spuiten doe er dan wat room, (koffie)melk of ander vloeibaars bij om het smeuig te krijgen.
Proef steeds goed of er nog wat bij moet, je zou er nog een snufje nootmuskaat in kunnen doen, of extra sambal .
Vul de soesjes d.m.v. een spuitzak, spuitflesje of met een theelepeltje.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/d39efa821785320d005bdb5b58bb3c57.jpg

Paradise cocktail

Super lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

cache/resized/ecb371b3737ee733848575b446b9f26d.jpg

Room cake

Ik kreeg het volgende recept door om uit te proberen. Een custard cake. ...
cache/resized/5fe1bb30f326e263891b282af51daf74.jpg

Gember koekjes taart

Op het 1ste gezicht lijkt het een moeilijk taartje maar je weet inmiddels ...
cache/resized/d336482a78cbb024489fbfa016f1bc04.jpg

Saoto soup

Voor vandaag heb ik de saoto soep gekozen. Altijd een feestje met deze ...