Hazelnoten praline & chocoladepasta
Omschrijving
Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten praline en chocoladepasta gemaakt. We hebben dat allemaal wel uit de supermarkt gegeten maar als je dit proeft weet je dat we eigenlijk niks gewend zijn. Zo ontzettend puur en je proeft gewoon echt de hazelnoten. Met het verwerken van de noten erbij is het best veel werk maar je moet het ook leuk vinden om de natuur in te gaan en te kokkerellen met je eigen producten.
Ingrediënten
Voor de praline:
200gr geroosterde hazelnoten
200gr suiker
50ml water
Voor de pasta:
250gr geroosterde hazelnoten
200gr poedersuiker
100gr cacao
60ml plantaardige olie
Beetje vanille
Snufje zout
Bereiding
Praline:
Voor de praline doe je het water en de suiker in een pan om hier karamel van te maken.
Breng het water aan de kook, NIET roeren, je mag wel de pan iets bewegen.
Als je het suiker aan de rand ziet kristalliseren breng dat met een kwast wat water aan de rand van de pan aan.
Zodra je karamel klaar is doe je de hazelnoten in de pan, roeren en op een bakplaat met bakpapier storten.
Zodra dit is afgekoeld breek je het in stukken en doe dit in je keukenmachine.
Nu laat je de machine zijn werk doen, het duurt zekers 10 min
De eerst 5 minuten zal alles fijn gehakt worden, daarna komt de olie uit de hazelnoten en word het vloeibaar.
Haal regelmatig even een spatel door de machine om de bodem en de zijkanten los te maken.
Pasta:
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en laat deze de noten fijnmaken. Haal af en toe de spatel over de bodem en de zijkanten.
Hoe langer je de machine laat werken hoe fijner en smeuïger de hazelnoten worden.
Voeg een voor een de overige ingrediënten toe.
Vind jij de pasta nog iets te vast, voeg je extra olie toe.