Hete kip met ketjap
Omschrijving
Smullen maar
Ingrediƫnten
- 800 gram kipdijen zonder bot, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 75 milliliter ketjap, zoete
- 3 tenen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
- verse gember (4 cm), geschild en heel fijn gesneden
- 4 eetlepels honing
- 1 rawit, heel fijn gesneden
- hete saus, naar smaak
- 100 milliliter water
- eventueel zout, naar smaak. Let op, ketjap is al erg zout van zichzelf.
- beetje olie om in te bakken
Bereiding
Bestrooi de kipstukjes met de bloem
Verwarm wat olie in een hapjespan en braad hier de kip goudbruin in. Voeg de ketjap, knoflook, gember, honing, rawit, hete saus en water toe en roer alles goed door.
Laat alles aan de kook komen, zodra het kookt het vuur zacht zetten
Onder af en toe roeren de kip gaar laten worden en de saus laten indikken (ongeveer 15 minuten)