0.0/5 rating (0 votes)
1835

Kaneelijs met warme kersen

  • Tijd: 10 - 20 min
  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheid: Heul erug makkelijk
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Om maar vast in zomerse sferen te komen. Ik moet bekennen dat ik in plaats van de verse kersen een potje kersen heb gekocht. Ik vind die kersen ontpitten zo een vervelend baantje en loop dan ook nog eens 2 dagen met blauwe vingers rond. Het is een simpel gerechtje als je toch nog snel iets anders dan het stanaard wilt maken.

Ingrediënten

  • 250 ml vanilleroomijs
  • ½ eetlepel kaneel
  • 250 gr kersen ontpitten
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2 chocolaatjes of toefjes mint

Bereiding

Laat het ijs in ca. 20 minuten zacht worden.
Roer de kaneel erdoor en laat het ijs in ca. 30 minuten weer bevriezen in de diepvriezer of het vriesvak.
Verwarm de kersen met een snufje kruidnagelpoeder. Leng het aardappelmeel aan met ½ eetlepel water en voeg dit al roerende aan de kersen toe. Blijf roeren tot het vocht licht gebonden is. Schep de warme kersen in twee schaaltjes. Schep het ijs met een ijsbolletjestang op de kersen. Garneer met een chocolaatje of een toefje mint.

Gang

Toetjes

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.