Kip in cordon bleu saus
Omschrijving
Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 Vind het ook wel een gedoe om die kip zo te maken. Tijd voor iets anders dus.
Ingrediënten
Aardappelpuree:
Aardappels
melk
boter
zout
KIP:
2 kipfilets
zout en peper
SAUS:
1 gesnipperd uitje
1 fijn gesnede knoflook teen
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml slagroom
1 kippen bouillon blokje
2 plakken ham klein gesneden
geraspte kaas ( zelf raspen is het lekkerste)
GARNERING:
Bieslook
parmezaanse kaas
Bereiding
Schild de aardappelen, voeg zout toe en kook ze gaar.
Voeg melk en boter toe en stamp ze fijn tot een smeuige aardappelpuree.
Laat de puree afkoelen zodat je er later mooie ballen van kan draaien.
Bak de kip aan met perer en zout.
Haal ze uit de pan en snijd ze tot kleine stukjes.
Ondertussen doe je de ui en knoflook in de pan waar je de kip uitgehaald hebt.
Haal de uien en knoflook uit de pan.
doe de boter in de pan en laat deze smelten.
Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden.
Voeg het bouillon blokje en de kruiden toe.
Zodra de bloem dikker en gaar is kun je de slagroom toevoegen tot het een mooie saus is geworden.
Voeg de kip, ham en kaas toe en laat de kaas smelten.
Doe de saus in een ovenschaal
Maak ballen van de aardappelpuree
Leg deze op de saus in de schaal
Doe wat bieslook en parmezaanse kaas kaas over de puree ballen
Half uurtje in de oven op ca. 200 graden
Voeg melk en boter toe en stamp ze fijn tot een smeuige aardappelpuree.
Laat de puree afkoelen zodat je er later mooie ballen van kan draaien.
Bak de kip aan met perer en zout.
Haal ze uit de pan en snijd ze tot kleine stukjes.
Ondertussen doe je de ui en knoflook in de pan waar je de kip uitgehaald hebt.
Haal de uien en knoflook uit de pan.
doe de boter in de pan en laat deze smelten.
Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden.
Voeg het bouillon blokje en de kruiden toe.
Zodra de bloem dikker en gaar is kun je de slagroom toevoegen tot het een mooie saus is geworden.
Voeg de kip, ham en kaas toe en laat de kaas smelten.
Doe de saus in een ovenschaal
Maak ballen van de aardappelpuree
Leg deze op de saus in de schaal
Doe wat bieslook en parmezaanse kaas kaas over de puree ballen
Half uurtje in de oven op ca. 200 graden