Kippenragout
Omschrijving
Ik kan me nog herinneren dat mijn opa vroeger met de kerst zelf ragout maakte. Net zoals bij een cake mochten wij de lepels en de pan uitlikken. Nu gaan we zelf kijken of de overheerlijke kippenragout zelf ook zo makkelijk te maken is.
Ingrediƫnten
- 1 Kip in 8 stukken verdeeld
- 30 gr bloem
- 150 gr spekblokjes
- 60 gr boter
- 500 gr sjalotten, gepeld
- 1 glas witte wijn
- peper en zout
- 250 ml room
- 1 el versgehakte dragon
Bereiding
- Kruid de stukken kip met peper & zout
- haal de kip door de bloem en schud het teveel aan bloem af.
- Braad de stukken kip ca 10 min lichtbruin in hete boter
- Haal de stukken kip uit de pan
- Doe de gepelde sjalotten in de pan en bak deze onder voortdurend roeren lichtbruin
- Doe de stukken kip + de spekblokjes bij de sjalotten, overgiet met de wijn en laat gedurende 30 min sudderen op een zacht vuurtje met een deksel op de pan
- De pan af en toe lichtjes schudden om aanbranden te voorkomen
- Giet de room + dragon bij de kippenragout en laat de room wat indikken
Extra Info
Ik moet je zeggen, het was een lekkere ragou, geserveerd met gebakken aardappelen.
Maar die van mijn opa... die blijft toch het lekkerste.