Kisir
Omschrijving
Meestal neem ik een bakje Kisir bij mijn favorite winkeltje mee. Onderweg naar huis heb ik er altijd al wat happen uit genomen. De Turkse Kok heeft weer een heel makkelijk en overzichtelijk recept van Kisir dus in plaats van hem vandaag te kopen ga ik hem zelf maken.
Ingrediƫnten
1 theeglas gekookt water
1 theeglas dunne (fijngemalen) bulgur
1 ui (lente-ui)
1 tomaat
1 komkommer
2 theelepel zout
2 eetlepel slaolie
2 eetlepel citroensap
1 theelepel paprikavlokken
Halve eetlepel tomatenpuree
Halve bos peterselie
Bereiding
Doe de bulgur in een aparte kom. Voeg nu de slaolie en tomatenpuree toe en meng alles.
Snijd de tomaat, peterselie, komkommer en ui fijn en voeg deze toe aan de kom.
Voeg er nu citroensap, gemalen peper en zout aan toe en meng wederom alles.
Extra Info
Kijk uit met de citroensap, beter beetje bij beetje naders is het snel te zuur.