024nijmegen

Klassieke rosbief

5.0/10 rating 1 vote
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk
024 Nijmegen

Omschrijving

Een goede rosbief is is niet alleen een gerecht waarvan het hele gezin zal smullen, het vult je huis ook met een heerlijk aroma.

Ingrediënten

  • 1. klontje boter
  • 6,5 eetlepels olijfolie
  • 750 grosbief
  • 1 bos bladpeterselie (de blaadjes fijngesneden maar de steeltjes bewaard)
  • een takje verse tijm . een takje verse rozemarijn
  • zout en peper
  • broodkruim van 4 sneetjes oud brood  zonder de korst
  • 75 g fijn gehakte walnoten
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ewit

Bereiding

Verwarm de boter met twee en een halve eetlepel olijfolie in een braadpan. Laat het vlees hierin aan alle kanten bruin worden.
Hak de kruiden grof en doe ze in een vijzel. Voeg anderhalve theelepel zout en peper toe, het broodkruim, de walnoten, knoflook, peterselie, tijm, rozemarijn en twee eetlepels olijfolie.
Maal de ingrediënten in de vijzel tot een ruwe pasta.
Klop het eiwit op in een kom tot het stijf is.
Voeg hierbij voorzichtig de kruidenpasta.
Bedek het vlees aan alle kanten met de kruidenpasta, behalve aan de onderzijde.
Wanneer je de kruidenkorst op het vlees hebt gesmeerd plaats je het terug in de braadpan en laat je het 25 minuten (als je van medium houdt) of 30 minuten (als je hem liever meer doorbakken hebt) in de voorverwarmde oven op 180 °C. Haal de rosbief uit de oven, bedek met zilverfolie en laat nog ongeveer tien minuten rusten om ervoor te zorgen dat het vlees zacht en sappig is. Snijd vervolgens in dikke plakken en serveer met een frisse salade.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/01051e4c195b4d13ea2437fedf057557.jpg

Koekie pasta

Lekker zoetigheid op brood, de speculoos uit de winkel vind ik heerlijk. ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/903c48b255c77cd5209585f9a2fd93f9.jpg

Kip in cordon bleu saus

Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 ...
cache/resized/c7eda94abacf8b5a8c640c44b0c3c027.jpg

Broodje hete kip uit de pan

Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig ...
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/f27d8dd3af960fe7b880806fdfbfbf84.jpg

Aarbeienmousse

Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze ...
024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us