024nijmegen

Ko­ko­s­yog­hurt­taart met man­go

5.0/10 rating 1 vote
  • Aantal personen: 12
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk
024 Nijmegen

Omschrijving

Zeer verfrissend in de heerlijke zomermaanden 

Ingrediënten

  • 125 g Nizza kokos (koekjes, pak 240 g)
  • 60 g kokosolie (pot 400 g)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 eetrijpe mango's
  • 3 el kraanwater
  • 600 ml kokosyoghurt (beker 150 ml)
  • 425 g mangoschijven op siroop (blik)
  • 125 g crème fraîche
  • 1 limoen (schoongeboend)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Maal de koekjes fijn en meng de kokosolie erdoor.
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Week 6 blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem.
Breng in een steelpan 2 el water tegen de kook aan en neem van het vuur.
Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost.
Spatel de gelatine door de kokosyoghurt en verdeel over de koekbodem.
Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water.
Laat de mangoschijven uitlekken en doe met de crème fraîche in een hoge beker.
Pureer met de staafmixer.
Breng in een steelpan 1 el water tegen de kook aan en neem van het vuur.
Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost.
Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast. Schil de 2e mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart.
Rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer.

Extra Info

Bewaartip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/01051e4c195b4d13ea2437fedf057557.jpg

Koekie pasta

Lekker zoetigheid op brood, de speculoos uit de winkel vind ik heerlijk. ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/903c48b255c77cd5209585f9a2fd93f9.jpg

Kip in cordon bleu saus

Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 ...
cache/resized/c7eda94abacf8b5a8c640c44b0c3c027.jpg

Broodje hete kip uit de pan

Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig ...
cache/resized/f27d8dd3af960fe7b880806fdfbfbf84.jpg

Aarbeienmousse

Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze ...
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us