Kokoskoekjes
Omschrijving
Heerlijk en makkelijk te maken
Ingrediƫnten
- 150 gram boter
- 150 gram boter
- 150 gram bloem
- 150 gram kokos
- 1 groot ei
- mespuntje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje kaneel
- 2 druppels amandelaroma
- chocolade voor garnering
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 gradenC.
Hete lucht op 160 graden C.
Doe de boter en de suiker + vanillesuiker in een (warme) beslagkom en klop tot de mix wit en romig is (ik doe het altijd met de mixer)
Doe het ei erbij en mix opnieuw.
Voeg de bloem, zout, kaneel, amandelaroma en de kokos bij de mix en roer tot het een mooie gelijkmatige massa is.
Leg kleine hoopjes op het bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer 15 minuten)
Laat de koekjes afkoelen op een rooster en berg ze op in een goede koektrommel
Extra Info
Variatie: Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en dompel de bodem van de kokoskoekjes in de chocolade en laat hard worden