Lahmacun
Omschrijving
Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Ik heb al eerder de Lavas een keer gemaakt dus de helft van het recept kennen we al.
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg:
500 gram bloem
25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
20 gram (half blokje) verse gist*
2 theelepels zout
150 ml warm water
150 ml melk*
1 theelepel suiker*
*Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.
Ingrediënten voor het gehakt:
100 gram lamsgehakt
1 tomaat
1 ui
half bosje peterselie
2 paprika’s
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
110 ml water
2 theelepels zout
2 theelepels rode peper
Groente voor op je Lahmacun
zoals bv Ijsbergsla, tomaat, komkommer, ui
Bereiding
Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes.
Doe dit in de blender.
Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.
Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
Giet het water bij het gehakt in de kom.
Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
Bereiding van het deeg (Lavas):
Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
Bereiding van de lahmacun:
Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
Laat de Lahmacun in een (pizza)pan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.
Doe wat verse groente op je Turkse pizza zoals ijsbergsla, komkommer, tomaat, ui