Lasagne met spinazie , fetta en olijven
Omschrijving
Super gerecht.
Ingrediƫnten
- Verse lasagne 150 gram
- Tomatenblokjes ( blik 400 gram )
- Gezeefde tomaten ( 250 gram )
- 300 gram verse spinazie
- Rundergehakt - 250 gram
- Zwarte olijven - Een stuk of 20
- Feta - 150 gram
- Oregano - Gedroogde oregano uit een potje
- Geraspte kaas - 75 gram
- zout/peper/tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak het gehakt rul in een wok of koekenpan
Maal wat peper er over en strooi er een beetje tijm door
Als het gehakt bruin is doe je de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij
Vervolgens voeg je langzaam de spinazie toe, roer en laat het slinken en gooi er dan steeds een handvol bij.
Voeg ook de olijven toe
Als alle spinazie in de saus zit en geslonken is, doe je een bodempje saus op een ovenschaal
Leg vervolgens een laag lasagnebladen op de saus
Giet een laag saus over de lasagnebladen
Meng nu de in blokjes gesneden feta door de overgebleven saus
Leg weer een laag lasagnebladen over de sauslaag
Verdeel nu de rest van de saus met de blokjes feta over de laag lasagnebladen.
Als je nog veel saus over hebt kun je een derde laag lasagnebladen toevoegen.
Sluit altijd af met een laagje saus!
Snij twee tomaten in plakjes en leg deze bovenop de lasagne
Strooi tot slot nog wat kaas, oregano en een beetje zout over de lasagneschotel
Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven