Lavas
Omschrijving
Ja ik hou van brood bij het eten. Ach eigenlijk hou ik van alles :-)
Het Turkse en Libanees dunne brood vind al lekker om zo in de olijfolie met een beetje zeezout te dippen. Je snapt dat dit brood altijd in mijn winkelmandje ligt gezien het redelijk tijdrovend is voor een bijgerecht om het te maken en bij mijn favoriete winkeltje kost het maar 0.60 voor 5 broodjes en altijd heerlijk vers. Maar.... vandaag ga ik het zelf maken via het recept van Hülya (TurkseKok)
Ingrediënten
500 gram bloem
25 gram (halve eetlepel) margarine
20 gram (half blokje) gist
2 theelepels zout
100 ml warm water (halve glas)
100 ml beker melk (halve glas)
1 theelepel suiker
Bereiding
Meng alle ingrediënten, vervolgens kneed je ze.
Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
Maak bolletjes van het deeg en rol deze uit.
Leg het uitgerolde deeg in een (pizza)pan.
Laat het brood bakken totdat er kleine stukjes een beetje bruin beginnen te kleuren.
Extra Info
Het ging vlotter dan verwacht. Het rijzen neemt wat tijd in beslag maar dan kun je ondertussen wat anders doen. Heel leuk om te doen en te zien hoe het broodje gaar word en bubbelt.