Limburgse aspergesalade
Omschrijving
Wat heb ik hier trek in !!!!
Ingrediƫnten
- 750 g asperges
- 200 gr verse zalm of uitgelekte zalm uit blik , in stukjes
- 3 gekookte eieren
- 250 g krielaardappelen, gaar gekookt
- 50 g augurkjes
- 2 tomaten
- 300 ml mayonaise
- 2 eetlepels zilveruitjes
- versgemalen peper
- 1 little gem (slasoort)
Bereiding
Schil en kook de asperges in een bodem met water in ca. 15 min. gaar. Snijd de gare krielaardappeltjes in schijfjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Hak 2 eieren fijn en snijd 1 ei in partjes.
Snijd de asperge en augurken in stukjes van 1,5 cm, hou wat mooie aspergepunten achter ter decoratie. Beleg 4 borden met een bedje van sla.
Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, zalm, augurk, zilveruitjes en het gehakte ei. Schep de mayonaise er door en breng op smaak met peper. Verdeel de aspergesalade op de bedjes van sla.
Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten, partjes ei en blaadjes little gem.