024nijmegen

Limoentaart

4.0/10 rating (2 votes)
  • Aantal personen: 8
  • Moeilijkheid: Bietje Moeilijk
024 Nijmegen

Omschrijving

Met het oog op de zon is dit een verfrissend dessert .

Ingrediënten

  • ingrediënten voor de gekonfijte limoen
  • 2 limoenen, in dunne plakjes
  • 255 g rauwe honing
  • voor de bodem:
  • 160 g amandelen
  • 90 g ongezoete, geraspte gedroogde kokos
  • 6 medjouldadels, zonder pit
  • 1 vanillestokje, gesplitst en merg eruit geschraapt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • voor de vulling
  • 3 rijpe avocado's
  • 175 ml vers geperst limoensap
  • 255 g rauwe honing
  • 125 g kokosolie

Bereiding

Blancheer de limoenen een paar seconden in een pan kokend water, giet af en laat ze in een kom ijswater schrikken. Herhaal dit proces nog twee keer. Breng de honing met 250 ml water in een pannetje op hoog vuur aan de kook en roer goed. Doe de geblancheerde plakjes limoen erbij, draai het vuur laag en laat 40-60 minuten zachtjes pruttelen tot de limoen glazig is. Laat in de siroop afkoelen. (De siroop is in een gesteriliseerde, luchtdicht afsluitbare pot in de koelkast 3 maanden houdbaar.)

Hak ondertussen de amandelen en kokos voor de bodem in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de dadels, het vanillemerg, de kokosolie en een snufje zeezout toe. Pulseer het mengsel tot het bij elkaar begint te komen. Druk het kruimeldeeg in een rechthoekige springvorm van 12 bij 35 cm uit (eventueel kan het ook in een ronde springvorm van 30 cm) en laat de bodem minstens 1 uur in de koelkast hard worden.

Mix in een blender het vruchtvlees van de avocado's met het limoensap, de honing, kokosolie en ½ theelepel zout tot een glad geheel. Breng zo nodig op smaak.

Giet de vulling op de bodem, strijk het oppervlak glad en zet de taart minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast. Garneer met de gekonfijte plakjes limoen en smullen maar.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/01051e4c195b4d13ea2437fedf057557.jpg

Koekie pasta

Lekker zoetigheid op brood, de speculoos uit de winkel vind ik heerlijk. ...
cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/903c48b255c77cd5209585f9a2fd93f9.jpg

Kip in cordon bleu saus

Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 ...
cache/resized/c7eda94abacf8b5a8c640c44b0c3c027.jpg

Broodje hete kip uit de pan

Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig ...
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

cache/resized/f27d8dd3af960fe7b880806fdfbfbf84.jpg

Aarbeienmousse

Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze ...
024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us