024nijmegen

4156
5.0/5 rating 1 vote

Mars Mousse & Bastogne parfait

  • Tijd: 30 - 60 min
  • Aantal personen: 8
  • Moeilijkheid: Best wel makkelijk
  • kcal: heel veul
024 Nijmegen

Joke
Koken met Joke

Omschrijving

Ik ben gek op toetjes, je kunt me er wakker voor maken. Deze receptjes zijn heel simpel en snel te maken. Ik maak deze 2 toetjes samen omdat je voor de Marsmousse eidooier overhoudt en voor de bastogneparfait eidooier nodig hebt. Maar als je alleen de mars mousse wilt maken kun je van de eidooier ook een mayonaise maken.

Ingrediënten

Mars Mousse:
3 marsen
200 ml Slagroom
3 eetl cacao
5 eiwitten

Bastogne parfait:
80 gr eidooier
90 gr ei
200 gr suiker
1/2 ltr slagroom
8 bastogne koeken

Bereiding

Mars Mousse:
Snijd de marsen in stukjes en verwarm deze ai bain marie met de cacao een beetje slagroom.
Wanneer deze gesmolten laat je het weer wat afkoelen.Wel af en toe blijven doorroeren.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de slagroom.
Schep de eiwitten en de slagroom rustig door elkaar.
Als de marsen wat afgekoeld zijn kun je dit door het ei/slagroom mengsel scheppen.
(Als de gesmolten marsen nog te heet zijn stolt het eiwit en heb je een gebakken eitje door je marsenmousse.)
Laat het mengsel opstijven in de koelkast.

Bastogne parfait:
Klop de slagroom.
Verwarm de suiker, de ei en de eidooiers au bain marie tot 37 graden.
(Als het mengsel te heet word krijg je een omelet)
Haal het mengsel van het vuur en klop het met de mixer tot een luchtige massa.
Kruimel de koekjes fijn.
Schep de slagroom, het eimengsel en de koekkruimels luchtig door elkaar.
Zet het mengsel in de diepvries.

Extra Info

Na bereiding kun je de Mars mousse en de Bastogne parfait appart in schaaltjes doen maar ik heb ervoor gekozen om de Mars mousse in een kom te laten opstijven en de Bastogne parfait in een schaal in de vriezer te plaatsten en later met 2 lepels op te scheppen en te serveren.
De receptjes waren verrassend makkelijk te maken en is door mijn thuis testpanel verkozen tot het toetje voor de aankomende kerst :-)

Deze week ga ik een aantal Chocolade Letter receptjes proberen.

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
cache/resized/4066e4fb9073229d797250ab4e0a2fac.jpg

Ijsje voor je hond

Het is weer erg warm in Nederland en dan gaan we massaal ijs eten, uw hond ...
cache/resized/b3e0f719442415fc7c0813a3b91a6190.jpg

Paardenbloemen honing

Paardenbloemen honing maken. Geloof me het is best een karweitje om dit te ...
cache/resized/01051e4c195b4d13ea2437fedf057557.jpg

Koekie pasta

Lekker zoetigheid op brood, de speculoos uit de winkel vind ik heerlijk. ...
cache/resized/7f99b7e614fbe1c259399fa4cb05147b.jpg

Zelf Hondenkoekjes maken

Tegenwoordig zijn er honden die een allergie of een bepaalde ziekte hebben ...
cache/resized/bfa19aac23f2108fb1f95bdb9c1b7f3a.jpg

Sambal zaelf maken

Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te ...
cache/resized/33ec39f9d783295c8d0723d7649b2490.jpg

Pasteitje pikant

Een gefrituurd pasteitje pikant als driehoekje. Het dichtmaken bleek nog ...
cache/resized/30f8a4256e18218ce8b70c4e1be75c5a.jpg

Pasteitje roti

Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en ...
cache/resized/903c48b255c77cd5209585f9a2fd93f9.jpg

Kip in cordon bleu saus

Kip cordon bleu, heerlijk! maar bij mij loopt die kaas altijd uit de kip 😋 ...
cache/resized/c7eda94abacf8b5a8c640c44b0c3c027.jpg

Broodje hete kip uit de pan

Dit broodje heeft een beetje weg van een pita broodje, de hete kip vullig ...
cache/resized/c67f9b5a9fc786b04f4c3eff9d4b0b8b.jpg

Hazelnoten praline & chocoladepasta

Met onze eigen gepelde en geroosterde hazelnoten hebben we hazelnoten ...

cache/resized/90f85b4f85efefd1493a4d9c56f77595.jpg

Truffeltaart

Dit taartje was een van de chocolade taart probeersels die we hebben ...
cache/resized/f27d8dd3af960fe7b880806fdfbfbf84.jpg

Aarbeienmousse

Ik had een beetje teveel aarbeien gekocht, heel lekker natuurlijk maar ze ...