Mexicaanse taart met andijvie
Omschrijving
Een super heerlijk en snel gerecht.
Ingrediënten
- 400 á 5000 gram gehakt
- 50 gram boter
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 4 tomaten
- 1 blik maïskorrels
- 2 zakken Dorito's tortillachips
- 1 zak voorverpakte andijvie
- 250 ml crème fraîche
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 zakje Mexicaanse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes.
Bak het gehakt rul in een pan met de boter en voeg de ui en de kruiden toe.
Voeg na een paar minuten de paprika toe. Bak het geheel gaar in een paar minuten.
Pak een ovenschotel en verdeel een laag tortillachips over de bodem.
Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de chips en strooi er daarna de helft van de tomaten en de helft van de maïs overheen.
Verdeel de helft van de andijvie erover met daarop de helft van de crème fraîche.
Herhaal alle stappen nog een keer en eindig met een laag tortillachips en een laag geraspte kaas.
Doe de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.